Teamontwikkeling

Samen kom je verder

Je bent op zoek naar:

 

  • Een optimale samenwerking
  • Meer rendement uit het team halen
  • De communicatie in het team verbeteren
  • Een blijvende gedragsverandering in het team
  • Dat teamleden elkaars talenten leren benutten
  • Minder conflicten binnen het team

‘Een beter team begint bij zelfkennis’

Teamtraining is maatwerk. Elk team is anders, heeft verschillende thema’s en opereert op een ander niveau. Dat verdient meer dan een standaardoplossing. Om optimaal resultaat uit een training te halen is het belangrijk om een goede voorbereiding te treffen en te onderzoeken waar de pijnpunten en leerpunten liggen. Wat heeft het team nodig? Welke bagage heeft het team al op zak? Hoever staat het team in het ontwikkelproces? Allemaal vragen die meewegen bij het op maat maken van een resultaatgerichte training.

Wat wel standaard in de training wordt gebruikt zijn interactieve opdrachten, spelvormen en waar mogelijk een DISC profiel.

DISC geeft in de eerste plaats inzicht in de persoon zelf. Wat zijn de kwaliteiten en valkuilen. Hoe handelt en reageert elk persoon in bepaalde situaties en onder druk? Wat is de stijl van communiceren en wat zijn de drijfveren? De DISC grid geeft helder aan hoe de verdeling van verschillende stijlen in het team is. Het gebruik van de DISC landkaart helpt bij het visueel maken van o.a. verschillen, overeenkomsten en gedrag.

Het profiel helpt de teamleden om hun persoonlijk leiderschap en persoonlijke effectiviteit te vergroten. Interactieve trainingen, waarbij o.a. een bijzondere teamsessie met paarden tot de mogelijkheden behoort, zorgt ervoor dat alle puzzelstukjes samenvallen.

Exclusieve paardencoachsessie (optioneel)

Dit programma biedt de mogelijkheid het team een unieke ervaring met een paardencoachsessie te laten ervaren. Een paard is namelijk een expert in het lezen van onze lichaamstaal en belevingswereld. Paarden zijn prachtige, zuivere spiegels. Dat maakt ze ook zo geschikt als co-trainers in coachsessies gericht op persoonlijk leiderschap, communicatie en samenwerking. Samen met het paard en de coach gaat het team aan de slag met jullie leerdoel. Hierdoor ontstaat inzicht in de situatie en ervaar je ruimte en vrijheid om er op een andere manier naar te kijken en mee om te gaan.

Zo’n sessie vindt altijd plaats naast het paard en nooit op het paard. CAB training & coaching werkt o.a. samen met trainer en paardencoach Caja Revenich van Caja&Co.

 

Programma afgerond. En dan?

Na afloop van het teamontwikkelingsprogramma bied ik het team 2 maanden lang de gelegenheid om vragen m.b.t. het realiseren van de gestelde doelen via de e-mail aan mij te stellen.

CAB training & coaching gebruikt cookies voor optimale beleving van deze website. Door verder te gaan op deze website ga je akkoord met onze cookies. Uitleg / meer info