Ervaringen van deelnemers

Teamtraining met DISC Persoonlijke Stijl Analyse:

Als bestuur waren we zoekende naar een juiste werkwijze met elkaar, waarbij we het moeilijk vonden om het voor iedereen goed te doen. Dit was voor ons een reden om op zoek te gaan naar iemand die ons wat meer kon vertellen over wie we zijn voor onszelf en voor de ander. Hoe zie je elkaar en wat is dan de juiste manier van omgang en communicatie. We kwamen uit bij “CAB training & coaching”’. Vooraf hadden we een digitale kennismaking, waarbij er duidelijk werd aangegeven wat we konden verwachten. Er werd snel en accuraat gereageerd door Christine.

Er volgde voor ons een korte vragenlijst met daarna een individueel gesprek over de uitkomsten van onze persoonlijke DISC profielen. Het gesprek was erg open, eerlijk en vriendelijk waardoor je ruimte voelde om alles over jezelf te vragen. De uitkomsten waren herkenbaar en soms confronterend, in positieve zin.

Nadat we allen dit gesprek gehad hadden planden we een moment om live bij elkaar te zijn. Christine verzorgde de training, deze was vooral interactief waardoor het goed duidelijk werd hoe we als bestuur staan ten opzichte van elkaar. Het voelde heel veilig om alles te vertellen en te delen met elkaar. We kregen veel inzichten en snapten nu beter wie een ieder was in zijn rol in het bestuur. Zeer positief. De tijd was eigenlijk te kort, maar dit wisten we van te voren.

Door het volgen van deze training is er voor mij meer begrip gekomen naar de andere leden, snap ik nu beter waarom dingen anders kunnen lopen en heb ik vooral mijn eigen persoon beter leren kennen en hoe ik over kom bij anderen. Het geeft me weer energie om door te gaan in mijn rol.

Thessa

Secretaris

Coachtraject met DISC Persoonlijke Stijl Analyse:

Na een hele vervelende periode op mijn werk had ik totaal geen zelfvertrouwen meer. Ik heb toen een afspraak gemaakt met Christine omdat zij mijn leidinggevende is geweest en dat ik in haar veel vertrouwen heb.

Na het invullen van een vragenlijst heb ik binnen een paar dagen mijn DISC profiel ontvangen. Mijn profiel was voor mij heel herkenbaar.

Ik heb vervolgens 5 sessies bij Christine gevolgd. Waarna ik veel meer inzicht heb gekregen in mijn sterke punten, maar ook mijn valkuilen. En weet nu ook hoe ik hiermee moet omgaan en waar ik zelf nog verder aan moet werken.
Ik heb nu weer veel meer zelfvertrouwen.

Bedankt Christine

Ilse Kloosterman

Teamtraining met DISC Persoonlijke Stijl Analyse

De situatie voor de training was dat we als bestuur niet goed functioneerde. Er waren onderlinge irritaties die niet werden uitgesproken of alles in een keer op tafel werd gelegd. Ik voelde me ook niet altijd veilig. Er ontstonden groepjes en dat is niet fijn.

Het individuele gesprek – waarin Christine en ik mijn DISC Persoonlijke Stijl Profiel bespraken – heb ik als heel prettig ervaren, ondanks dat je elkaar niet kent en dat het online was. Het heeft me een stukje bewustwording opgeleverd. Er was geen nieuwe informatie, na 51 jaar ken ik mezelf heel goed en weet ook wel waar mijn valkuilen liggen. Maar je gaat er wel weer eens goed over nadenken en kijken waar je een verandering teweeg kunt brengen.

Ik denk dat de teamsessie voor het team heel waardevol is geweest. Het heeft heel veel inzichten gegeven hoe de ander denkt en dus functioneert. Waardoor je elkaar beter begrijpt en dus een volgende vergadering anders kunt benaderen.

Voor mijn gevoel was het heel waardevol. We hebben dingen uit kunnen spreken en ik heb veel zin de toekomst!!

Nicole van Leijsen

UCS/Continentieverpleegkundige

Team verkooptraining

Onze kapsalon bestaat al 35 jaar en naast de behandelingen verkopen wij ook verzorgingsproducten. In al die jaren hebben wij regelmatig advies trainingen gevolgd en altijd met een tijdelijk effect.

We hadden Christine gevraagd om te kijken of dit nu anders werkte dan alle trainingen die we al gehad hadden, deze waren gericht op verkoop van de producten.
De training van Christine is gericht op de persoon. We hadden het gevoel dat ze werkte met een balans van voor- en nadelen en liet ons inzien waar onze valkuilen waren en zette daar nuchtere argumenten tegenover wat gelijk een helder beeld gaf van het probleem.
Ook wist Christine op een veilige manier het gesprek te openen waar de onderliggende onvrede zat, dit werd ook uitgesproken wat aangaf waar we onderling aan konden werken.

Het resultaat was gelijk zichtbaar met een team verkoop actie dat Christine als advies gaf. Een medewerkster die al 20 jaar bij ons werkt en volgens haar niet kan verkopen en altijd aangaf, laat mij maar meer behandelingen doen, overtrof ons allemaal. Het heeft haar veel zelfvertrouwen gegeven.
Deze training heeft een wisselwerking gebracht, een team die meer zelfvertrouwen heeft gekregen wat als resultaat geeft dat we al maanden 100% meer verkoop hebben.

Bedankt Christine.

J.J. van Eijk

Eigenaar, Johan's Hairfashion

Training: DISC Persoonlijke Stijl Analyse

Toen ik te horen kreeg dat we een “cursus” gingen volgen voor het bepalen van je profiel als persoon en als leidinggevende was ik meteen enthousiast. Na het invullen van de vragenlijst en de digitale terugkoppeling “schrok” ik positief van het profiel wat ik te lezen kreeg. De reden: het was alsof ik in de spiegel keek, zo paste het profiel op mijn karakter en leven. Dus het begin was al erg inspirerend en hoopvol.

Daarna begon de tweedaagse cursus en gedurende deze dagen heb ik Christine leren kennen als een ongelofelijk geïnspireerde vrouw die heel goed weet waar ze over praat en belangrijker: ze maakt de cursisten beter of anders gezegd, geeft duidelijk aan waar de plussen en de valkuilen van een ieder zit. Ikzelf ben zo geel en groen als gras; een echte Helper dus en dat werd me gedurende de twee dagen (en zeker daarna) heel duidelijk.

Ik kan deze cursus aan iedere (aspirant) leidinggevende aanbevelen. Het geeft je een prima inzicht in hoe je zelf bent en nog belangrijker: hoe je om moet gaan met anderen.

Christine, nogmaals dank voor deze geweldige cursus. We hebben het er nu nog steeds over als er met iemand iets gebeurt of als we in overleg iets bespreken. Ik wens je heel veel succes en plezier toe met het geven van deze cursus. Je bent een kei en ga zo door.

Richard Cator

teamleider, Schreuder Verzekert

Training: DISC Persoonlijke Stijl Analyse

Na het online invullen van een vragenlijst ontving ik een rapport met een analyse over mijn persoonlijke communicatie- en leiderschapsstijl. Dit rapport geeft inzicht in hoe je eigenlijk in elkaar steekt en de inhoud komt bijna volledig overeen met de werkelijkheid, bizar! Ben je controlerend van aard of zelfs perfectionistisch? Ben je een snelle beslisser die aan een half woord genoeg heeft om een richting te bepalen? Pak je de karaokemicrofoon in een drukke kroeg of kijk je liever de kat uit de boom? Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren en drijfveren, geen enkele stijl is goed of fout.

Het eerste gesprek dat na het rapport volgde was daarom vooral bedoeld om te bespreken hoe je je kwaliteiten kunt benutten en welke valkuilen horen bij je persoonlijke stijl. In het tweede deel van de training gingen we een stap verder: hoe kun je andere personen inschatten op hun stijl en op welke manier ga je met de verschillen om? Ontzettend nuttig om zowel zelfinzicht te krijgen als de vertaalslag te maken naar de mensen in je omgeving en je werk.

Ik heb de sessies met Christine als prettig en leerzaam ervaren, zij is daarbij goed in staat om een ontspannen sfeer te creëren en toch serieuze zaken te bespreken. Een aanrader dus.

Pieter Kooiman

teamleider, Schreuder Verzekert

Teambuilding Workshop

Op de website van CAB training & coaching zag ik de Power Workshop ‘Samen naar de Maan’. Op 30 mei was het zover, dat Christine de workshop bij ons op kantoor kwam geven. Iedereen was benieuwd wat deze middag ons zou brengen.

Christine creëert een prettige sfeer en is vriendelijk, rustig en duidelijk. Een goede basis om na een voorstelronde aan de slag te gaan.

Alle aspecten die in de workshop aan bod komen kunnen we goed bij de dagelijkse werkzaamheden gebruiken. De workshop heeft ons allemaal het inzicht gegeven dat we met samenwerken meer kunnen bereiken. Dit moeten we vasthouden.

Christine bedankt voor de leerzame workshop!

Anne Marie Verschure-Isendoorn

Allways Transport B.V. Dordrecht

Training: DISC Persoonlijke Stijl Analyse

De DISC training heeft mij inzicht gegeven in hoe ik in elkaar zit. Bijna eng om te zien hoe je na een vragenlijst invullen je persoonlijke analyse te lezen krijgt en het mooie is dat het voor 99% klopt.

Voor de training liep ik tegen situaties aan zoals het omgaan met bepaalde discussies en dat je met bepaalde vragen van je teamleden gelijk een oordeel klaar moet hebben en een klap op kan geven. Ik mis de daadkracht in mijn doen en laten en het persoonlijk profiel laat goed zien dat ik daar moeite mee heb. Ik kan hier iets mee om daar beter mee om te gaan en er staat ook beschreven in je profiel hoe je dit het beste op kan gaan pakken.

Helaas heb ik besloten om het teamleiderschap nu naast me neer te leggen, omdat ik niet gelukkiger werd in deze rol en omdat ik het op dit moment niet voor elkaar krijg om daadkrachtig genoeg op te treden en goed de lijnen uit te zetten.

Mijn doel is wel om met mijn profiel aan de slag te gaan om mezelf beter te leren kennen en mezelf te gaan verbeteren. In de toekomst wil ik eventueel mijn rol weer gaan pakken als teamleider.

Ik beveel Christine aan, omdat ze een hele duidelijke en leuke training geeft met interactieve casussen en opdrachten. Ze geeft ook goede adviezen hoe je met bepaalde situaties om kan gaan.

Remko Jobse

Schreuder Verzekert

DISC Persoonlijke Stijl Analyse

Regelmatig liep ik tegen problemen aan waarbij ik ineens een bepaald gedrag ging tonen die ik niet van mezelf herkende. Door de DISC analyse van Christine heb ik nu tips en trucs gekregen hoe hiermee om te gaan. Ik weet nu dat bepaald gedrag van nature in me zit en dat dit in stress situaties ineens naar boven kan komen. Dat was voor mij echt een eye opener, omdat ik dat gedrag namelijk niet snapte van mezelf.

Nu ik dat weet ben ik me er meer bewust van en heb ik er meer controle op. Natuurlijk vertoon ik nog steeds het gedrag, maar door bewustwording kan ik er eerder sturing aan geven. Daarnaast heb ik ook tips gekregen hoe om te gaan met de andere types en vooral de sfeer gezellig kan houden. Ook in stress situaties!

De DISC rapportage die ik meekreeg na het gesprek pak ik er nog regelmatig bij. Tijdens het gesprek had ik heel veel aha-momenten. Door de duidelijke voorbeelden die Christine gaf kon ik daar mijn eigen praktijkvoorbeelden aan koppelen. Ook was er volop ruimte om mijn eigen belevingen te delen en hierover door te praten. Ik heb echt mezelf weer opnieuw leren kennen en kan daar heel duidelijk mee aan de slag. Bedankt Christine!

Bianca van Rooij

Rooij Waterbodem Advies

Teamtraining

Vorige maand heeft mijn team van accountmanagers een training gehad van Christine, die de dag samen met Ellen Westerhout verzorgde. De dag hebben wij als zeer waardevol ervaren. Mooi om de groepsdynamiek te ervaren in de diverse oefeningen. Concrete punten hebben wij mee kunnen nemen naar de praktijk en die ook zeker nog een vervolg gaan krijgen.

Ilse Snoek

Accountmanager, Obvion hypotheken NV | Relatiebeheer | Advies | Acquisitie

Teambuilding Workshop

Op een druilerige donderdag ga ik “naar de Maan”. Mijn eerste gedachte was: “nou we zien het wel!”

Blijkt het een leuke teamopdracht over Communicatie, Respect, Veiligheid en Samenwerken te zijn, waardoor je op een andere manier ziet hoe je resultaat kunt bereiken.

Miriam Bijnnen

Plant Invest B.V.

Persoonlijk coachtraject

De reden om contact op te nemen met Christine was, omdat ik met een aantal persoonlijke doelen aan de slag wilde gaan. Ik merkte op, soms vast te lopen in het dagelijks leven en daar niet de juiste bewoording aan te kunnen geven of mijn gevoel onder woorden te kunnen brengen. Hierdoor werd ik door anderen niet altijd begrepen. Dit leidde vaak tot frustratie en miscommunicatie, zowel op mijn werk als in mijn privésituatie.

Christine heeft mij geholpen mijn gevoel te verwoorden en heeft een praktische vertaalslag gemaakt waarbij zij mij handvatten heeft geboden om toe te passen in het dagelijks leven. Ik merkte op dat ik hierdoor beter in mijn vel ging zitten en loop minder vaak aan tegen onbegrip of frustratie.

Christine heeft mij vooral het inzicht gegeven om op een andere manier te denken en daar heb ik zelf erg veel aan gehad. Door middel van huiswerkopdrachten en handvatten probeert ze zaken die spelen uit te diepen en je meer zelfinzicht te geven. Hierdoor kan ik zelf meer plaatsen, analyseren en verwerken.

Voor mij een erg positieve ervaring! Nogmaals bedankt.

Rob Kanters

Teambuilding Workshop

De Power Workshop Samen naar de Maan is een leuke en interessante workshop. Het geeft inzicht in het functioneren van het team. Ik vond het een goede toevoeging voor mijn werk. Het zet je aan het denken en dat is juist goed!

Bianca

Coördinator , Herling Strijdhorst Postbezorging

Persoonlijk Coachtraject

Ik heb vijf coachgesprekken gehad met Christine. In het begin twijfelde ik wel eens of dit wel wat voor mij was. Ik dacht ook weleens: “dit had ik zelf kunnen verzinnen”. Maar als ik het zelf had gekund dan zat ik niet bij Christine. Door middel van haar vraagstellingen leerde ik anders naar mezelf te kijken en leerde ik goed na te denken over bepaalde situaties.

Soms is het lastig hoe je ergens op moet reageren, maar Christine reageert heel goed op je emoties en vraagt waar nodig verder. Ook is het fijn dat je zelf kunt aangeven hoe diep je op een bepaald onderwerp in wilt gaan. Je wordt nergens toe gedwongen. En naarmate de gesprekken vorderden, merkte ik dat ik onbewust de handvaten ging toepassen. Dus ik heb er zeker profijt van gehad. Je moet wel zelf de wil hebben om dingen te willen veranderen, want de enige die het kan veranderen ben jezelf.

Bedankt Christine

Blonde

Ingrediënten van Christine: Gedrevenheid / Enthousiast / Eerlijkheid / Vertrouwen /Puurheid /Humor / Warm mens /Open ook in eigen kwetsbaarheid En vooral…zichzelf Christine heeft mij op een zeer waardevolle manier begeleid tijdens mijn Life Coaching Opleiding. Vanaf het eerste telefoontje werd het mij al duidelijk dat ik te maken had met een open, eerlijke en enthousiaste persoonlijkheid. Gedurende de opleiding kwamen er nog meer mooie eigenschappen naar voren, het diepe vertrouwen wat ze je geeft en het ontdekken en het zichtbaar maken van mijn waardevolle eigenschappen en ook haar met humor doorspekte liefdevolle feedback maakte dat ik er nog steeds met veel plezier en warm op terug kijk en daar nog steeds kracht uit kan halen. Het mooiste vond ik nog het passend cadeau wat ik van haar kreeg, een boek alsof het voor mij geschreven was. Dat alles maakt dat ik met zekerheid kan zeggen dat Christine het vermogen heeft om diep in de mens te kijken en daar ook iets mee te doen!!
Irma Kemper

Persoonlijk coachtraject

Na een voor mij heel heftige gebeurtenis stond mijn hele leven op zijn kop. Ik werd beheerst door verdriet en kon bijna niet meer normaal functioneren. Ik bleef er maar in ‘hangen’. Ik had vooral heel veel vragen waar ik geen antwoord op kreeg en zocht alles bij mezelf. Mijn zelfvertrouwen had een behoorlijke smak gemaakt. Ik wist wel dat ik zo snel mogelijk alles op een rij wilde krijgen maar wist echt niet hoe.

Voor mij was dit een reden om zo snel mogelijk hulp te zoeken. Ik zocht vooral iemand die to the point zou komen en mij praktische handvatten kon geven om de draad weer op te pakken en niet iemand die met me mee zou gaan in mijn gebeurtenis. Christine is een lifecoach en bij haar had ik de verwachting dat zij mij snel weer met mijn neus de goede kant op zou kunnen krijgen. In dit verdriet kwam voor mij ook een oud stuk uit mijn verleden tevoorschijn waar ik behoorlijk over struikelde.

Al in het eerste gesprek kon Christine mij het inzicht geven waar ik het eerste mee kon beginnen en wat ik los kon laten. Het was een zeer heftig gesprek wat diepe indruk op mij maakte. Christine kon met haar coachvaardigheden en haar eigen kracht mij met goede moed weer op pad sturen. Ik had ook werkelijk een stuk verdriet kunnen loslaten en voor het eerst in weken sliep ik weer eens een hele nacht. Dit gaf mij moed en sterkte mijn zelfvertrouwen. Telkens kreeg ik ‘huiswerk’ mee waar ik ook echt mee aan de slag ging en kon. Al na het eerste gesprek kreeg ik weer ruimte in mezelf. Na elk gesprek ging het beter en beter en besefte ik dat ik eigenlijk alles zelf deed. Met de juiste tools had Christine mij laten zien en ervaren dat die kracht echt in mezelf zat. Christine heeft met haar rust, kracht, integriteit en vasthoudendheid mij laten zien wie ik ben en waar ik voor sta. Zij weet met haar manier van vragen stellen de kern snel te raken en daar mee aan de slag te gaan.

Alles wat ik bij haar heb geleerd kan ik nu in alle situaties inzetten. Ik kan personal coaching bij Christine een ieder aanraden. Het is het mooiste cadeau wat je aan jezelf kunt geven en wat je je hele leven met je meeneemt.

Mirjam

Persoonlijk coachtraject

Ik heb mijn gesprekken bij Christine ervaren als positief en hierdoor ben ik zelfverzekerder geworden. Ook ben ik onder andere in gaan zien dat ik duidelijke grenzen moet gaan stellen, voor mijzelf en voor anderen.

Qua communicatie ben ik erop vooruit gegaan door eerst na te denken alvorens terugkoppeling te geven. Het heeft mij in positieve zin veranderd en ik ga er zeker gebruik van maken in de toekomst.

Bedankt voor alle hulp en begrip!

Cunera Kop

Christine is een zeer doelgerichte coach die de klant een spiegel durft voor te houden en aan te zetten tot (zelfverkozen) actie. Dit doet zij met creativiteit en vastberadenheid. Daarbij blijft zij warm, humoristisch en menselijk.
Linde van Gerner

Associate Director , Recruitment & Staffing Northern Europe MSD

Al vele jaren werk ik samen met collega trainer Christine bij de Life Coaching Academy. Samen hebben we vele nieuwe life coaches getraind en opgeleid. Dit gebeurt altijd met veel plezier. Christine is een dame waar je op kunt bouwen. Ze is steeds goed voorbereid en zet zich voor de volle 100% in. Ze is gedreven en heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Door haar ervaring als trainer, coach en supervisor heeft ze een scherpe focus, weet wat er gebeurt in de zaal en speelt hier krachtig op in. Als ik over Christine spreek, dan is het woord Professional het beste dat bij haar past.
Marcel Sanders

Life Coaching Academy (onderdeel HealthBalanceGroup)

Teamtraining

Onlangs is een training op ons kantoor gegeven door Christine van Alten-den Boer. Doelstelling was een ieder tot inzicht te laten komen dat je in een samenwerking tot betere resultaten komt dan wanneer je iets alleen doet of met name probeert. Hiervoor is door Christine een casus gemaakt die eerst individueel is gemaakt door de deelnemers en later gezamenlijk. Verbluffend te zien hoeveel verder je komt als je op de juiste manier samenwerkt. Over de uitkomsten wordt hier nog regelmatig gesproken en het voorbeeld is zo treffend dat de inzichten daarvan in de praktijk dagelijks worden gebruikt.

Dank voor jouw professionele begeleiding in deze, Christine.

Piet van den Bos

BO-ASS Financiële Diensten

Teambuilding Workshop

Met ons team hebben we de Power Workshop Samen naar de Maan mogen doen. We wisten uiteraard dat samenwerking centraal zou staan. We hadden geen idee wat we ervan moesten verwachten, zowel van de workshop als van onze “teamprestatie”. Natuurlijk werken we dagelijks samen, maar doen we dat eigenlijk wel echt? Zijn we daar überhaupt wel toe in staat met al onze verschillende manieren van denken, communiceren en werken? Met deze interactieve workshop werd op een leuke en leerzame manier duidelijk dat we zeker goed kunnen samenwerken. Die uitkomst heeft veel nieuwe energie gegeven en is echt een keerpunt geweest om dingen anders aan te pakken en in te gaan vullen. We weten nu immers dat we samen tot betere resultaten kunnen komen dan alleen. En we gaan weer met volle kracht vooruit ……  Christine, bedankt!!

Kim Hubers

Assurantiekantoor Hubers

Coachtraject met DISC Persoonlijke Stijl Analyse:

Voordat ik begon met de coachgesprekken bij Christine vond ik het erg lastig om mij te uiten.  Ik was daarom ook erg onzeker over mijzelf, of ik dingen wel kon doen of wat ik kon zeggen en wat anderen daar dan van zouden vinden. Daardoor was ik ook vaak heel stil en zei ik niet veel meer tegen de mensen om mij heen.

Na het invullen van een vragenlijst had ik binnen paar dagen mijn profiel binnen en dat was voor mij eigenlijk heel herkenbaar. Ik herkende echt mezelf in de dingen die erin stonden.

Na een aantal gesprekken merkte ik heel erg aan mijzelf dat ik me wat meer openstelde naar andere mensen toe en dat ik steeds meer zelfvertrouwen kreeg dan dat ik hiervoor had.

Wat ik vooral heb geleerd is dat ik het goede van dingen moet zien en niet negatief hoef te denken over dingen die ik nog nooit heb geprobeerd. En dat als iets goed is dat het dan ook goed is. Ik hoef niet steeds opnieuw te proberen, want meestal word het niet beter. Ook heb ik geleerd dat ik niet moet denken dat ik iets niet kan zeggen, want als je het niet probeert dan weet je het niet.

Dilena