DISC en Teams

Voor het analyseren en in kaart brengen van gedrag in teams maakt CAB training & coaching graag gebruik van DISC. Het is een verhelderende methode die op allerlei manieren en voor verschillende doelen binnen teams ingezet worden.

Met behulp van DISC kan groepsgedrag in kaart worden gebracht. Hoe gaan we met elkaar om en waarom?

Wanneer teamleden inzicht hebben in hun eigen DISC stijl en die van collega’s ontstaat er meer begrip voor elkaars verschillen en behoeftes. Dit helpt o.a. enorm bij het verminderen van irritaties en conflicten en verbeteren van samenwerking.

Toepassingen van DISC in Teams

  • Teambuilding
  • Teamontwikkeling
  • Faciliterend bij veranderprocessen
  • Verbeteren communicatie
  • Verbeteren samenwerking
  • Samenstellen van effectief team

Breng het team in kaart met de DISC Team-grid

Van ieder teamlid wordt eerst een Persoonlijke Stijl Profiel aangemaakt. Deze profielen worden daarna samengevoegd in een team-grid.

Deze DISC team-grid bestaat uit 16 verschillende sub-stijlen. Hiermee wordt heel helder en visueel hoe de samenstelling van het team is. Hoe zit het met de differentiatie binnen het team? Hoe reageren teamleden op elkaar en waarom? Een mooi uitgangspunt om verbeteringen aan te brengen.

Klik op het plaatje om te vergroten

Klik op het plaatje om te vergroten

DISC leent zich uitstekend om ingezet te worden in zowel korte als langere trajecten. CAB training & coaching gebruikt DISC ook graag in interactieve opdrachten en spelvormen. Dit draagt enorm bij aan het vertalen van theorie naar praktijk. Op die manier ervaren teamleden in een hele andere setting waar de sterke punten en de knelpunten zitten en hoe daar mee om te gaan.

CAB training & coaching gebruikt cookies voor optimale beleving van deze website. Door verder te gaan op deze website ga je akkoord met onze cookies. Uitleg / meer info